Autisme og spiseforstyrrelser


Foredraget varer ca. 1 time og henvender sig mest til professionelle og pårørende men mennesker med autisme vil også kunne få noget ud af det.


I dette foredrag tager jeg fat i hvorfor der er  så mange autistiske personer, der har underlige spisevaner, er kræsne eller måske slet ikke rigtig vil spise? Hvorfor er der så stor en del af dem, der er indlagt med anoreksi som viser sig at have udiagnosticeret autisme?


Hvad end der er tale om spiseproblemer eller spiseforstyrrelser, så tyder meget på, at autistiske personer er overrepræsenteret, men hvorfor er det sådan?


Som autist med en spiseforstyrrelse, giver jeg mit bud på, hvorfor mad, spisning og spisesituationer kan være så problematiske, at de udvikler sig til en spiseforstyrrelse. Jeg prøver at beskrive, hvordan min autisme og spiseforstyrrelse indvirker på hinanden og jeg prøver at komme med bud på, hvordan man kan hjælpe, så et spiseproblem ikke bliver til en spiseforstyrrelse.


Jeg opfordrer til, at der sættes minimum 1 1/2 time af til foredraget, så der er tid til spørgsmål. Jeg svarer åbent og ærligt på alle spørgsmål!


Foredraget kræver powerpoint fremviser og gerne et glas koldt vand. Jeg har selv computer med og muligvis også min servicehund Bodil.